„Kuchenne rewolucje” po lubińsku

385

 Wiele osób z niecierpliwością czekało na ten dzień – już w najbliższy czwartek (16 marca) będziemy mogli obejrzeć w telewizji jak wyglądała metamorfoza lubińskiej „Restauracji Rodzinnej”, dziś „Miedzianej”. Jutro TVN wyemituje „Kuchenne rewolucje”, które były nagrywane w naszym mieście.

Dorota Szymczak, szefowa kuchni restauracji „Miedziana” i autorka rewolucji, Magda Gessler

Znana restauratorka Magda Gessler wraz z ekipą telewizyjną odwiedziła Lubin w grudniu ubiegłego roku. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia przeprowadziła kuchenne rewolucje w „ Restauracji Rodzinnej”. Naszej redakcji jako jedynej udało się wtedy porozmawiać z Magdą Gessler. Cały wywiad można przeczytać TUTAJ.

Pani Dorota, właścicielka restauracji, w której odbyła się rewolucja, zaprosiła Magdę Gessler do swojego lokalu, bo kocha gotowanie, ale gorzej szło jej prowadzenie biznesu.

„Dorota zawodowym gotowaniem zajmuje się od dziesięciu lat, wcześniej prowadziła bary w Lubinie, a „Restauracja Rodzinna” to jej czwarte „dziecko”. Dorota założyła ją półtora roku temu, a ponieważ sama ma dzieci, chciała żeby była to restauracja przyjazna całym rodzinom. (…) Restauracja jest jej drugim domem. Spędza w niej całe dnie, od rana do wieczora. Również jej partner Mariusz, który pracuje w kopalni miedzi jako górnik, po skończeniu pracy przyjeżdża do „Rodzinnej” i pomaga Dorocie. Niestety prowadzenie restauracji to wymagające zajęcie. Dorota nieczęsto miewa wolne dni, a Mariusz przyznaje, że oboje są już bardzo zmęczeni, zarówno fizycznie i psychicznie. Ponadto zyski z prowadzenia „Restauracji Rodzinnej” w porównaniu do nakładu pracy, są niewielkie”– czytamy w opisie najnowszego odcinka programu.

Jak udała się rewolucja i czy Magda Gessler pochwali zmianę? Będziemy mogli zobaczyć już jutro wieczorem.

Zapowiedź jutrzejszego odcinka można obejrzeć TUTAJ.

Dorota Szymczak, szefowa kuchni restauracji „Miedziana” i autorka rewolucji, Magda Gessler


POWIĄZANE ARTYKUŁY