Risotto i sandacz w „Kulinarnych zagadkach”

32

W kolejnym odcinku „Kulinarnych zagadek” został przygotowany filet z sandacza z fasolką i boczkiem na risotto z borowikami. Odcinek został nakręcony w Oberży Ratusz. Danie przygotuje szef kuchni sieci restauracji Oberża, Piotr Kasprowski, wspólnie z Krzysztofem Kuśmierkiem, szefem kuchni restauracji Oberża Ratusz.

– Ryby są bardzo ważne dla naszego organizmu, powinno się je jeść jak najczęściej, dlatego w kolejnym odcinku zdecydowaliśmy się promować znów rybę. Dodatkowo sezon grzybowy jest już blisko i dlatego ryba będzie podana z risotto z borowikami – mówi Piotr Kasprowski.

Premiera odcinka już dzisiaj, 22 lipca o godzinie 18 w Telewizji Regionalnej.

Twórcy programu zapraszają również do udziału w konkursie, w którym wygrać można voucher do sieci restauracji Oberża. Konkurs trwa od 23 do 26 lipca. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: „Jaka zupa jest promowana w Weekendowych Rodzinnych Obiadach w Restauracjach Oberża Ratusz i Oberża Skarbek?” Odpowiedzi można wysyłać na adres konkurs@lubinpex.com.pl

Wszystkie dotychczasowe przepisy i odcinki można oglądać na stronie: www.oberza.lubinpex.com.pl oraz www.tvregionalna.com/program,8,kulinarne_zagadki.html


POWIĄZANE ARTYKUŁY