Boniek, Basałaj i Dziewczyny z wypiekami

110

Jesienne wieczory zachęcają do zgłębiania swoich pasji w domowym zaciszu. Inspiracji dostarczą spotkania autorskie z cyklu #premieraonline, których gośćmi będą legendarny piłkarz i obecny prezes PZPN Zbiegniew Boniek wraz z Januszem Basałajem oraz Dziewczyny z wypiekami – Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat, specjalistki od cukierniczych przysmaków.

Interaktywne transmisje odbywają się na stronie Facebook.com/empikcom. W trakcie wydarzeń możliwe jest zadawanie pytań w komentarzach pod streamingiem. Wszystkie spotkania tłumaczone są na język migowy.

Zbigniew Boniek, Janusz Basałaj – wtorek, 27 października, godz. 18

Z okazji premiery książki „Zbigniew Boniek. Mecze mojego życia” (Wydawnictwo SQN) autorzy Zbigniew Boniek i Janusz Basałaj zawitają do wirtualnego studia Empiku, aby podzielić się z fanami piłki nożnej jeszcze większą liczbą ciekawostek.

Od chłopaka z bydgoskich ulic, nieśmiało stawiającego pierwsze kroki w świecie dorosłej piłki, przez „Bello di Notte”, po selekcjonera kadry i prezesa PZPN. Zbigniew Boniek zdradza kulisy zdarzeń, które wciąż wywołują wśród kibiców gorące dyskusje. Jaka atmosfera panowała w szatni przed legendarnym meczem z Niemcami w 2014 roku? I jak zmieniła się po spektakularnej wygranej? Co działo się wewnątrz prowadzonej przez Bońka reprezentacji i dlaczego jego przygoda z kadrą w tej roli zakończyła się tak szybko? Dlaczego, już jako prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, postawił na selekcjonera Adama Nawałkę? O tym wszystkim czytelnicy dowiedzą się z pierwszej ręki. Będą mieli okazję przekonać się, jakie emocje towarzyszyły legendarnemu piłkarzowi w najważniejszych momentach piłkarskiego życia, a jednocześnie – jednych z najważniejszych w historii polskiej piłki.

Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat (Dziewczyny z wypiekami) – środa, 28 października, godz. 18

Każdy pragnie skosztować la dolce vita – słodkiego życia, pełnego wyrafinowanych smaków. Kolejna książka kucharska Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat – „Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku” (Wydawnictwo Burda) – otwiera przed wielbicielami łakoci świat najpopularniejszych deserów. Podczas spotkania online autorki zdradzą, jak dopracowywały receptury i jak zagwarantować sobie cukierniczy sukces.

Agata, prowadząca popularny kanał Sugarlady oraz Małgorzata, właścicielka pracowni cukierniczej „Candy Gold”, żonglują pomysłami i przepisami, które poznały podczas licznych podróży po świecie. Każda z receptur, jakimi się dzielą, to mieszanka bogatego doświadczenia pasjonatek cukiernictwa, autorskiej fantazji i profesjonalnych zasad pieczenia.

W książce znalazły się przepisy na inspirowane włoską radością życia panna cottę czy „Ferrero Rocher”, a także lekkie, rozpływające się w ustach, przenoszące do Hiszpanii serniczki o smaku pinacolady. Nie zabraknie także smaków, dzięki którym znowu, jak w dzieciństwie, trafiamy do babcinej kuchni – polskich pączków, szarlotki czy faworków.

Źródło informacja prasowa


POWIĄZANE ARTYKUŁY