Żywiciel pacjentów zaliczył bankructwo

19

Firma, która wydawała posiłki pacjentom lubińskiego szpitala, splajtowała. Do czasu zakończenia przetargu, catering przejęła spółka Smak-Tak, która prowadzi w placówce minibar. Dyrekcja lecznicy na Bema zapewnia, że pacjenci nie odczują żadnych zmian.

– Na znalezienie firmy mieliśmy dwa dni, natychmiast ogłosiliśmy przetarg i w tym samym czasie zorganizowaliśmy tymczasową firmę – informuje Wiesław Matusiak, kierownik działu administracyjnego lecznicy na Bema.

Jak zapewniają pracownicy szpitala, jakość i ilość posiłków nie zmieni się. – Nie otrzymaliśmy żadnych niepokojących sygnałów dotyczących cateringu. W mojej ocenie posiłki są smaczne i dobrze przygotowane – podkreśla Wiesław Matusiak.

Dorośli pacjenci otrzymują w szpitalu trzy posiłki dziennie, a dzieci pięć. Miesięczne wyżywienie kosztuje 100 tys. zł. – Cena na pewno się nie zmieni, wszystko odbywa się tak, jak było do tej pory i nie ma powodów do obaw –zapewnia Wiesław Matusiak.

Tymczasowy żywiciel będzie przygotowywał posiłki dla pacjentów do 11 maja. Do tego czasu szpital wybierze nową firmę, która przejmie to zadanie na stałe.


POWIĄZANE ARTYKUŁY