Zostań szefem kuchni z CTiK

22

Od dziś ruszają nowe warsztaty pt. „Młody szef Kuchni”, organizowane w ramach akcji Wakacje z Centrum Turystyki i Kultury w Ścinawie.

Uczestnicy zająć wspólnie będą poznawać tajniki wielkiej sztuki gotowania. Przyrządzą dania z różnych zakątków świata. Popisowymi potrawami będą jednak krokodylowe koreczki, serowe myszki czy słodka „Chatka Puchatka”. Już same nazwy dań wzbudzają ciekawość i mogą być fascynującym doświadczeniem dla małych mistrzów gotowania.

– Na koniec wakacji zostanie urządzony wielki konkurs kulinarny, a jury wręczy „Złotą Chochlę” dla najlepszego szefa kuchni – mówi Kamila Grabka-Levin, dyrektor CTiK w Ścinawie.

Być może dzieci odkryją w sobie zamiłowanie do gotowania, a w przyszłości będą zdobywać trofea na profesjonalnych konkursach kulinarnych.


POWIĄZANE ARTYKUŁY