Świąteczny odcinek

30

Święta tuż-tuż! Mazurki, babki drożdżowe, kolorowe jajka, rozmaite pieczone mięsiwa królują na stołach w czasie Wielkanocy. Każdy ma swoją ulubioną potrawę. Jednak w większości domów na stole nie może zabraknąć tradycyjnego żurku. Najsmaczniejszy jest na domowym zakwasie, z pachnącym czosnkiem i najlepiej na wywarze z gotowania białej (nie parzonej) kiełbasy!

Właśnie tak przygotowany żur znajdą Państwo w kolejnym odcinku „Kulinarnych zagadek”. Telewizja Regionalna zaprasza na świąteczny czwarty odcinek!

Piotr Kasprowski, szef kuchni Oberża, opowie i pokaże, jak łatwo w domu można przygotować żurek z naturalnych składników. Tym razem odcinek powstawał w restauracji Oberża Ratusz w Lubinie.

Premiera programu już 25 marca o godz. 18 na antenie Telewizji Regionalnej.

Każdy, kto nie zdąży zasiąść przed telewizorem, może obejrzeć powtórki emitowane w weekendy. Warto też odwiedzić oficjalną stronę Telewizji Regionalnej ( www.tvregionalna.com ) gdzie, następnego dnia po premierze można obejrzeć odcinek i znaleźć przepis.

W świątecznym odcinku odbędzie się konkurs! Do wygrania voucher dla dwóch osób na 100 zł do wykorzystania w sieci restauracji Oberża!


POWIĄZANE ARTYKUŁY