Smacznie na weselu

43

Każda para, która planuje ślub, powinna zobaczyć dzisiejszy (30 września) odcinek „Kulinarnych zagadek” w Telewizji Regionalnej. Młodzi przekonają się, że na weselu niekoniecznie trzeba podawać tradycyjne dania, aby było smacznie. Emisja już o godzinie 18.

– Trochę odeszliśmy od tradycji, ponieważ zaproponowaliśmy jako danie główne piotrosza z sosem z granatu na miksie sałat z dressingiem bazyliowo-orzechowym. Jednak to danie posiada to czego potrzeba parze młodej – odrobinę ostrości oraz słodkości – zdradza szef kuchni sieci Oberża Piotr Kasprowski.

Odcinek został nakręcony w Oberży Piastowskiej w Legnicy. Tamtejszy szef kuchni Tomasz Strzelczyk zachęca do przyrządzenia tego dania również w domu, ponieważ może zastąpić rodzinny obiad. Rybę piotrosz charakteryzuje białe, chude i bardzo ścisłe mięso. Zawiera ono mniej niż 1% tłuszczu.

Premiera drugiego odcinka już dziś, 30 września, na antenie Telewizji Regionalnej o godzinie 18! Jeżeli nie uda się Państwu go obejrzeć, zapraszamy na powtórki w weekendy oraz na stronę www.tvregionalna.com , gdzie znajdą Państwo przepisy oraz wszystkie dotychczasowe odcinki „Kulinarnych zagadek”!

Jak w każdym odcinku odbędzie się konkurs! Do wygrania voucher do sieci restauracji Oberża! Pytanie brzmi: „Jak nazywa się tradycyjny obrządek weselny odbywający się o północy?”. Odpowiedzi prosimy przesyłać od 1 do 4 października na adres konkurs@lubinpex.com.pl .


POWIĄZANE ARTYKUŁY