Lubin po kuchennych rewolucjach

220

Po raz pierwszy w historii programu w Lubinie gościła ekipa telewizyjnych „Kuchennych rewolucji”. Wieści o tym, że jedna z tutejszych restauracji przechodzi metamorfozę pod okiem samej Magdy Gessler, rozeszły się w mgnieniu oka. Fani znanej restauratorki próbowali skorzystać z okazji, by zdobyć jej autograf i zrobić sobie pamiątkową fotografię. Wielu z nich się to udało.

Dorota Szymczak, szefowa kuchni i autorka kulinarnej rewolucji, Magda Gessler
Dorota Szymczak, szefowa kuchni i autorka kulinarnej rewolucji, Magda Gessler

Zamiast Restauracji Rodzinnej jest „Miedziana” – taką zmianę zafundowała lubinianom sama Magda Gessler. O tym, co przez cztery dni działo się za zamkniętymi drzwiami restauracji, dowiemy się dopiero wiosną, kiedy wyemitowane zostaną nowe odcinki z kolejnej serii programu. Wcześniej jednak można zobaczyć efekty rewolty przeprowadzonej przez znaną restauratorkę – nowy wygląd lokalu i nowe menu. Całość ma oddać ducha naszego regionu, ponieważ na tym zależy samej mistrzyni kuchni w praktycznie każdej z dokonywanych rewolucji – jej zdaniem Polacy powinni wiedzieć więcej o lokalnych smakach i tradycjach, nie tylko kulinarnych. Co jest esencją dolnośląskiego Zagłębia Miedziowego? – tego lubinianie muszą dowiedzieć się sami.

Tajemnica producencka uniemożliwia właścicielom jakikolwiek komentarz na temat dokonanych zmian. O ocenę łatwo będzie tym, którzy wcześniej bywali w Restauracji Rodzinnej. Ci, którzy nigdy wcześniej tu nie zawitali, będą mogli po prostu spróbować kuchni inspirowanej doświadczeniem Magdy Gessler.


POWIĄZANE ARTYKUŁY