Grillowanie w „Kulinarnych zagadkach”

17

Sezon grillowy to nie tylko kiełbaski i karkówka. Ryby są bardzo ważne dla naszego organizmu, a dietetycy cały czas powtarzają, aby jeść je jak najczęściej. W kolejnym odcinku „Kulinarnych zagadek” w Telewizji Regionalnej, wspólnie z szefem kuchni sieci restauracji Oberża, Piotrem Kasprowskim, zostały przygotowane dla odmiany szaszłyk z dorsza i łososia oraz szaszłyk z ziemniakami i boczkiem. Wspierać go będzie Ewa Jurczyk, szef kuchni restauracji Oberża pod Szybem.

Odcinek dość nietypowy, ponieważ został nakręcony pierwszy raz na dworze, na tyłach restauracji Oberża pod Szybem. Tamtejsza restauracja słynie z dostępu dań z grilla przez cały rok. Szaszłyki zostaną podane z pyszną sałatką z nowalijek, które już pokazują się w sprzedaży.

Premiera odcinka dzisiaj, 20 maja, o godzinie 18 w Telewizji Regionalnej.

Twórcy programu zapraszają również do udziału w konkursie, w którym wygrać można voucher do sieci restauracji Oberża. Konkurs trwa od 21 do 24 maja, a wystarczy odpowiedzieć na pytanie: Jakie składniki odżywcze najbardziej cenne dla naszego organizmu zawierają ryby? Odpowiedzi można wysyłać na adres konkurs@lubinpex.com.pl

Wszystkie dotychczasowe przepisy i odcinki można oglądać na stronie: www.oberza.lubinpex.com.pl oraz www.tvregionalna.com/program,8,kulinarne_zagadki.html .


POWIĄZANE ARTYKUŁY