Polędwica z grilla z wiosenną sałatką i sosem kurkowym. Taki zestaw proponuje sportowcom i nie tylko Aleksandra Paluch, obrotowa KGHM Metraco Zagłębia Lubin. Miedziowa szczypiornistka wraz z zawodową kucharką jako pierwsze wystąpiły w cyklu „Gotuj z pasją”. Program przygotowuje MKS Zagłębie Lubin. Aleksandra Paluch wierzy, że można jeść wszystko, ale z pewnym umiarem.
Główna bohaterka serii „Gotuj z pasją” uwielbia gotować dla swoich córek. Jak sama przyznała, nie ma chyba potrawy której by nie lubiły. – W domu dla moich córeczek gotuję głównie zupy, najbardziej pomidorową ale trzeba przyznać, że są z nich takie małe mięsiary, bo bardzo lubią kotleciki czy gulasze. Jeśli chodzi o warzywa, to najbardziej lubią ogórki kiszone, bo sałatki bardziej przypadną do gustu mojemu mężowi, ale staramy się wszystko wprowadzać do menu naszym dzieciom. Nie gotuję w dwóch osobnych garnkach. Wszyscy jemy to samo. Najważniejsze, abyśmy jedli przy jednym stole. Ja jestem ze Śląska i staram się powielać potrawy mojej mamy – przyznaje Aleksandra Paluch, obrotowa miedziowego klubu.
Aleksandra Paluch wraz z panią Dorotą przygotowywała polędwicę z grilla w sosie kurkowym z sałatką winegret. Danie niezbyt ciężkie, które na okres letni jest strzałem w dziesiątkę.
Jak gotowała Aleksandra Paluch mogą państwo przekonać odwiedzając stronę internetową MKS Zagłębia Lubin pod linkiem: zaglebie.lubin.pl/tv/programy/gotuj-z-pasja-odcinek-1, natomiast cały artykuł bedzie można przeczytać w najnowszym wydaniu "Wiadomości Lubińskich".