I ochronią, i nakarmią

13

Pacjenci Regionalnego Centrum Zdrowia już od jutra będą spożywać posiłki przygotowywane przez nową firmę cateringową. Dyrekcja szpitala, w drodze przetargu, zdecydowała się na usługi DGP Dozorbud Grupa Polska.

Jak informuje kierownik działu administracyjno-gospodarczego Wiesław Matusiak, o miejsce w szpitalnej kuchni walczyło aż osiem firm. – Zdecydowaliśmy się na najtańszą z ofert, które do nas wpłynęły – wyjaśnia.

DGP od kilku lat ochrania szpital. Teraz, gdy firma wygrała przetarg, zajmie się także żywieniem pacjentów. – Nic, oprócz cateringu, nie ulegnie zmianie – zapewnia Matusiak. Dorośli pacjenci, jak dotychczas, będą otrzymywać trzy posiłki dziennie, natomiast młodsi pacjenci pięć.

Przypomnijmy, że firma, która do tej pory wydawała posiłki pacjentom lubińskiego szpitala, splajtowała. Do czasu przetargu, który właśnie się zakończył catering przejęła spółka Smak-Tak, która prowadzi w placówce minibar.


POWIĄZANE ARTYKUŁY